IMATE VIŠAK NOVCA I NE ZNATE KAKO GA ULOŽITI?! OTKRIVAMO: Tajne i savjeti tržišta nekretnina u Hrvatskoj!

Poduzetnik ste, imate novac i kapital koji možete uložiti i želite investirati u najbolje moguće opcije. Većina vam je ponudila tržište nekretninama kao vrlo unosno, ali otkrivamo vam nekoliko savjeta kako paziti pri izboru, gdje je najbolje ulagati i koliko je ovo tržište stabilno. I sami ste svjesni da je do novca danas sve teže i teže doći i ne želite se kockati svojom egzistencijom, jer do svjetskih valuta, eura, dolara, franaka, potrebno je puno balkanskog znoja, truda, rada i znanja da bi ih se steklo. Stoga svakako pripazite! Evo što je ključno.

Ukoliko je kocka bačena i nekim čudnim zbrojevima i srećom pokazala je da je ulaganje u nekretnine u Hrvatskoj vaš posao stoljeća, prvo što morate imati na umu jest ekonomska i gospodarska situacija u kojoj se Hrvatska nalazi već skoro 10 godina zahvaćena trendom svjetske recesije i kako to možete baš vi iskoristiti. Tu je najprije ključno znati da se nošeni recesijom i stalnim gospodarskim padom Hrvati sve više odlučuju na prodaju bilo kojeg viška nekretnina koji im u današnjem svijetu zapravo predstavlja teret. Stoga pristaje i na niže cijene, čak i one ispod realnih očekivanih dobitaka, a ljudi željni trgovine nekretnina brzo i nepromišljeno nasjedaju na cijene koje se ne mogu odbiti pa i sami kupuju kuće na lokacijama na kojima znaju da nikada neće živjeti, nema mogućnosti za njihovim iznajmljivanjem, korištenjem kao poslovnoga prostora ili pak daljnje prodaje. Zato ako kupujete kuću, apartmane ili vile na moru, računajte na mogućnost daljnjeg profita. Kontinentalna Hrvatska isplativa je u slučajevima kupnje stanova koje ćete skromno opremiti i iznajmljivati studentima. Tu je, naravno, ključno da se te nekretnine nalaze u nekom od hrvatskih sveučilišnih gradova, imaju ekonomičan i racionalan način potrošnje, blizu su nekih ključnih studentskih potrepština, bilo da je to fakultet, studentski dom ili menza, imaju brz pristup sredstvima javnog prijevoza.

Kada je more u pitanju, tada se Hrvatska nameće kao idealna zemlja i mjesto za ulaganje u nekretnine, jer unatoč krizama, još jedina pruža sigurnost, zaštitu i mir svojim posjetiteljima, pa ih je iz godine u godinu sve više i više i sve ih više dolazi izvana, odsjeda u skupim hotelima, a onda zaljubljeni u Hrvatsku mir traže u iznajmljivanju stana, vile, apartmana, bilo da je riječ luksuznoga za sve one bogatašiće iz dalekih zemalja, ili one skromnije uvjete za naš narod. I tu treba biti oprezan i imati na umu da su i oni koji prodaju nekretnine svjesni njihovog položaja, mogućnosti korištenja i ulaganja, pa će upravo one najbolje za vaše ulaganje biti i vrtoglavo najskuplje. Ako pak raspolažete skromnijim sredstvima dobra je činjenica znati da Primorsko-goranska županija ostvaruje najveći broj domaćih turista i onih koji su u potrazi za privatnim smještajem tijekom ljetne sezone, a da je Opatija grad koji može konkurirati tijekom svih godišnjih doba. Vrlo povoljna za ulaganje je Istarska županija koja skoro svakodnevno broji porast potražnje nekretnina, a one su također u stalnom porastu cijena. Ono što ste jučer kupili, već za dva-tri tjedna ima i do 5-10% veću vrijednost. Korisno je znati i da je ta županija druga u Hrvatskoj po broju noćenja, a vlasnikom je brojnih nezamjenjivih kulturnih i prirodnih dobara koje idu u prilog vlasnicima nekretnina.

Uvijek će biti ono stalno pitanje da li je danas pravo vrijeme za ulaganje, da li se isplati, ali na što god se odlučili, znajte da svako ulaganje sa sobom donosi i rizike i prednosti. Treba ih dobro izvagati i ovisno o osvojim mogućnostima i željama izabrati ono najbolje za vas i vaš posao.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *