SKIJANJE U SLOVENIJI: Ove zime na plažu – snježnu plažu!

Dok neki već sada maštaju o suncu, odlasku na plažu, odmoru od svega i svih, ali do realizacije svojih misli moraju odbrojavati još šest, sedam mjeseci, vi biste se mogli početi spremati za odlazak na plažu i to što skorije. Ako se pitate kako je to moguće, odgovor je vrlo jednostavan. Pripremite se za zimski odmor na jednome od slovenskih skijališta i uživajte u snježnim plažama. Uz izvrsnu ponudu smještaja i sadržaja na skijalištima, ne preostaje vam ništa drugo negoli rezervirati datum za sebe i obitelj te se prepustiti uživanju koje vam je nadohvat ruke. Koja su tri najbolja moguća izbora i zašto, saznajte u nastavku.

Biser u srcu triglavskog nacionalnog parka

Vogel skijalište

Za odmor iz snova trebate i lokaciju kao iz snova, a upravo je Bohinj idealno mjesto za to. Nalazi se u srcu triglavskog nacionalnog parka, a Bohinjsko jezero turistima jamči dane provedene kao u raju. Bohinj je i mjesto savršeno za skijanje. Okružen je s nekoliko skijališta, a najbolje od njih jest skijalište Vogel. Ovo skijalište nalazi se iznad jezera Bohinj, a podno istoimenog planinskog vrha. Do samoga skijališta dolazite gondolom koja kreće s obale jezera Bohinj, a za svega nekoliko minuta ste na nadmorskoj visini od 1535 metara, što je početna točka skijališta. Odmah možete potražiti neke od kafića, restorana, hotele. Na samome skijalištu nalaze se i ski rent, ski servis i škola skijanja. Škole skijanja na Vogelu smatraju se najboljima u Sloveniji. Za manju djecu ili one koji su po prvi puta na skijalištu organiziran je i ski vrtić. Uz mogućnosti za početnike Vogel je atraktivan i za iskusne skijaše s malo zahtjevnijim stazama te onim koje su neuređene s dubokim snijegom.

Iz kreveta na spust skijama

Skijalište Kranjska Gora

Kranjska gora iznimno je popularno slovensko skijalište koje iz godine u godinu bilježi sve veći porast broja turista. No to ne treba nikoga čuditi ako uzmete u obzir činjenicu da se između skijaških staza i vašega smještaja nalazi samo snježna plaža pa već iz kreveta možete stati na skije i krenuti s uživanjem u jednome od najzdravijih sportova – skijanju. Skijanje na Kranjskoj gori nudi vam 18 različitih skijaških programa pa ćete moći izabrati onaj koji vama najbolje odgovara. Na Kranjskoj gori izvrsna je ponuda hotela, a u njima uistinu možete doživjeti čarobno jutro uz šalicu tople kave i pogled na samo skijalište. Kranjska gora dobra je i za početnike, jer staze nisu zahtjevne, a brojni su i učitelji skijanja.

Zimske radosti

skijalište Rogla

Najbolji doživljaj zimskih radosti jamči vam skijanje na Rogli. Skijalište je poznato po skijanju, daskanju na snijegu, a svake godine garantiraju minimalno 100 snježnih dana. Uz prirodni snijeg skijalište se uređuje i umjetnim. Od četvrtka do nedjelje u ponudi je i noćno skijanje. Staze su uređene za početnike, rekreativce, profesionalce te posebne staze su pripremljene za daskanje. Na Rogli se nalazi i Fun park, ali organizirane su i škole snježnih sportova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *